Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.01.2017 20:27 - МЕТЕУРОЛОЖКАТА НА БНТ: ЩЕ ВАЛИ СНЯГ!
Автор: planinitenabulgaria Категория: Забавление   
Прочетен: 1375 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

           МЕТЕУРОЛОЖКАТА НА БНТ:  ЩЕ ВАЛИ СНЯГ!

 

   Всяка новина се представя така, че да стресира хората. Това е политика, която водят всички медии, следват я и нетовите примати – колкото по-ненормално заглавието, толкоз повече проникнали в сайтовете им. В случая обаче, за туй, че ще вали сняг, май наистина е опасно. Проучване на социоведи предполага в София да умрат от студ 24 души, в Пловдив да премръзнат 13. В Северна България, където е още по-студено допитване до хората, проведено от социоведите показва, че поради снеговалежа там още повече хора ще умрат.

    Затова родителите искат дървена ваканция за децата преди снеговалежа, учителите пък искат не да ходят на училище поради студа, опаснен за детския организъм. Метеуроложката предполага, че снегът като навали ще образува преспи, студът вероятно ще е към -15 градуса, но живакът можел да падне два пъти повече. Лекари казват, че има опастност от измръзване на крайници, глави, уши, носове. При такъв снеговалеж се наактивирвал свинският грип, твърдят те, при студ пък се наактавирвал птичият. Те причинявали щамове, които атакували обаче не свини и птици, а човеци, децата и възрастните от които умирали. Хората едва ли знаят това, поради което е добре да се вслушват в съветите на лекарите и социолозите какво се прави като завали сняг или падне студ. Липсват обаче конкретни указания какво да правят хората в Кнежа и Трън когато завали сняг. Там положението е най-сериозно, а хората в тези два региона не знаят какво да правят и от тоя снеговалеж може и да измрат. Планираните почивки на планина за ски или туризъм трябва да се отменят, съветват медиите и нетовете.

   При това положение дори туристите трябва да си стоят в къщи, оти абер от понятие си нямат що да сторят ако завали сняг или настане студ. С кого ще се свържат от планината да им каже какво да правят?

    Та внимателно. Следете метеуроложката и каквото тя каже, това правете. Каквото и да направите по своя инициатива ще е тъпо, може би фатално, а защо не и летално. Така смята и метеурологът от БТВ…

    Аз обаче се стремя да се извисявам над проблемите и както винаги имам мнение по въпроса:

    Ако този снеговалеж и студ бяха се случили не сега, по времето на Борисов, Фандъкова и Плевнелиев, а по-късно, когато Другарят радеВ вече ще  е назначил временното си правителство с активисти от ДПС и БСП, този проблем нямаше да го има изобщо.

    За тая беля според мен най виновен е Борисов. Знам и две блогърки, които мислят като мен, но нямат моята смелост да изложат мотивите си…




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: planinitenabulgaria
Категория: Туризъм
Прочетен: 12180762
Постинги: 4544
Коментари: 10754
Гласове: 18319
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031