Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.02.2016 16:47 - Австрия, Унгария и Македония се опълчиха на Германия за мигрантите
Автор: zzz65 Категория: Политика   
Прочетен: 1030 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.02.2016 21:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Австрия, Унгария и Македония се опълчиха на Германия за мигрантите

На въпроса: „Защо Унгария е срещу квотите за разпределение на бежанци в ЕС?”, външният министър Петер Сиярто отговори, че това били противно на унгарското разбиране за европейските закони, защото се отнема част от суверенитета на държавата

Теми в развитие  Бежанската криза 22 февруари 2016, 13:42, oбновена в 13:53 7768

18Германският вътрешен министър Томас де Мезиер каза, че Берлин няма да се примири в дългосрочен план с това други държави просто да позволяват на мигрантите да отиват към Германия, и възрази срещу броя мигранти, които съседна Австрия допуска да преминават през нейна територия, предаде Асошиейтед прес.

Германия е подложена на натиск в момент, когато други страни, сред които Австрия, възприема

все по-ограничителен подход към приемането на кандидати за убежище.

Де Мезиер каза пред телевизия А Ер Де, че е неприемливо други държави да увеличават бремето на Германия, като позволяват на мигрантите да минават през тяхна територия или не ги проверяват.

От петък Австрия позволява на не повече от 80 мигранти на ден да кандидатстват за убежище на нейните граници, като същевременно допуска през нейна територия да минават дневно до 3200 човека, които искат да потърсят убежище другаде.

Според Де Мезиер това ограничение си е „австрийско решение”, но броят на мигрантите, допускани транзит, е „погрешен сигнал”. „Този брой е твърде голям. Ние не го приемаме”, каза той.

Де Мезиер предложи

на пристигащите в Германия бежанци да се забрани да сменят местожителството си.

Бежански лагер в ГерманияИзточник: ЕПА/БГНЕС

По думите му тази мярка ще помогне да не се стига до това мигрантите от една националност след първоначалното си заселване да се местят в райони, където има компактно население от техни сънародници казва той, цитиран от в. „Велт ам зонтаг”.

„Смятам, че има спешна необходимост твърдо да се определи местожителството на бежанците, за да се избегне образуването на гета в гъстонаселените райони”, каза той.

Австрийската министърка на вътрешните работи Йохана Микъл-Лайтнер отхвърли категорично критиките на германския си колега.

В изявленията си Микъл-Лайтнер отхвърля категорично критиката и обвинява съседна Германия, че изпраща противоречиви сигнали. От една страна, подчертава министърката, Берлин е за осигуряване на Гърция на по-нататъшна политика на отворените граници, а същевременно изисква от Австрия да спира всички, които искат да отидат в Германия. Трябва ясно да се каже:

„Транзитното преминаване започва от Гърция”, подчерта Микъл-Лайтнер.

Ако Германия иска Австрия да пропуска по-малко хора от определената сега квота от 3 200 души на ден, нека да го каже, заяви Микъл-Лайтнер. Австрия е готова за разговори.

Бежанци, прекосили границата от Унгария към Австрия, временно са настанени на австрийски паркингИзточник: ЕПА/БГНЕС

За Австрия е невъзможно и увеличаването на дневния лимит на молбите за даване на политическо убежище на мигрантите, влизащи през южната ѝ граница. В много по-голяма степен е необходимо да се вземат нови мерки за намаляване на квотите, заяви тя пред вид годишния лимит от 37 500 души.

Австрия от днес засилва военното присъствие по своите граници,

за да се справи с притока от мигранти. От днес допълнително 450 войници заедно с части на военната полиция ще действат в случай на трудности.Така Австрия увеличава на 1450 броя на войниците и запасняците, изпратени да охраняват границите ѝ. Те ще патрулират по тяхното протежение и ще контролират лицата и колите, влизащи в страната, уточнява министерството на отбраната в комюнике.

Една рота на военната полиция, базирана в Залцбург, ще бъде в готовност да се намеси при проблеми с групи, проявяващи насилие, или за да им попречи да прекосят границата, се казва в комюникето.

В петък въпреки критиките на Европейския съюз Австрия обяви точна ежедневна квота за кандидати за убежище, допускани на нейна земя, и вече не приема повече от 80 души на ден на своя територия и 3200 преминаващи транзит към други страни.

В същото време унгарският министър на външните работи Петер Сиярто предупреди, че

тази година през Унгария няма да има преминаващи транзит мигранти за Австрия и Германия.

„Унгария иска да спре всякакъв вид нелегално преминаване на границите, независимо от факта, че тази година натискът ще бъде още по-голям, защото причините за бягство в Сирия се влошават”, каза дипломатът пред австрийския вестник „Курир”.

„Ние затворихме зелената граница, но не и официалните гранични пунктове. Ако хората казват, че е лошо да затвориш зелената граница, тогава мога да кажа само, че

наше задължение е да се грижим за сигурността си.

Шенгенските правила много ясно казват какви са задълженията на страните-членки, които те трябва да изпълнят. Едно от тях гласи – преминаване само през официалните гранични пунктове”, подчерта Сиярто.

От полицията информираха, че има увеличение на мигрантския натиск по южната граница на Унгария, съобщават от властите в страната. Този месец около 1500 души са се опитали да влязат нелегално през Сърбия, като само 500 от тях са хванати миналия уикенд. Притока на хора към Унгария намаля, след като по граничната линия беше построена ограда миналия септември.

Унгарският дипломат №1 поясни, че уважава решенията на германския канцлер и на останалите страни от ЕС, но в същото време очаква те да уважават решенията на властите в Будапеща.

„Ние смятаме, че тази масова миграция вреди на Европа и я отслабва.

Тя увеличава опасността от тероризма в Европа. Защо трябва да носим този товар, когато нямаме вина за това”, каза Сиярто и добави, че европейските искания за защита на външните граници ядосват Унгария след като нищо не се прави за защитата на външните граници на ЕС.

Когато Унгария взима мерки за защита на тези граници, тя получава критики. Това са двойни стандарти, подчерта дипломатът.

Според него бежанската криза застрашава бъдещето на Европа и въпросът опира до това дали страните-членки могат да спрат миграцията. Сиярто смята, че затварянето на границата между Македония и Гърция ще увеличи рисковете за мигрантите и те може да се откажат от пътуванията си по тази причина.

Границата между Сърбия и УнгарияИзточник: ЕПА/БГНЕС

На въпроса: „Защо Унгария е срещу квотите за разпределение на бежанци в ЕС?”, Сиярто отговори, че това били противно на унгарското разбиране за европейските закони, защото се отнема част от суверенитета на държавата.

Министърът смята, че в борбата срещу мигрантската вълна най-важното нещо е защитата на външните граници на ЕС, помощта за съседните на Сирия държави, които вече са приели милиони бежанци, както и обвързването на помощите за развитие с извършването на реформи за подобряване на живота с цел те да не емигрират.

Огромно струпване на бежанци и мигранти е възникнало на пункта Идомени,

след като властите в Македония са затворили границата с Гърция и са забранили на афганистански мигранти да влязат в съседната страна, съобщават гръцките медии.

Македонските гранични органи искат всички бежанци да притежават паспорти или лични карти, тъй като не приемат служебните бележки, издавани от гръцките власти.
От вчера в района на бензиностанцията на пункта Идомени са се стекли огромно количество бежанци, тъй като десетки автобуси са докарали над три хиляди бежанци. Някои от тях решили да стигнат пеша до неутралната зона на границата, изминавайки пеша разстоянието от 20 километра.

Източник: ЕПА/БГНЕСГръцката полиция уточни, че потокът на бежанци от Ирак и Сирия до момента е изключително бавен, и че общо 4 500 души сега чакали да преминат на македонска територия.

Междувременно източници от македонското министерство на външните работи заявиха, че

на територията на Република Македония няма да има нито временни центрове, нито лагери за мигранти и бежанци.

Властите в Скопие нямат намерение да затварят границата, но ще продължат със затегнатия контрол на мигранти. Източниците неофициално потвърдиха, че е имало натиск върху властите в Скопие да създадат условия за прием на 50 000 мигранти.1
Прави да се изправят срещу срещу Германия ..
Питам се дали Сащ не изнудва ли  Германия ...Дали не знае за корупциони практики с която са ограбвани някой страни ???Дали поканата да дойдат в Германия не се изпалнява американска заповед ?Защо??Нека не забравяме че се разкри че ЦРУ е подслушвала германнски политици ?И дали само бившият германски призидент е коромпиран ?И не го устраниха без да го съдят че всички са корумпирани ???
Но защо САЩ се стремят да сринат Европейския съюз ??
Нека всеки си отговори сам
1вести бг

Източник: по материали на БТА и БГНЕС     Редактор: Надежда Велкова

 




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 534317
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17837
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930