Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.03.2016 15:39 - Как да няма насилие в Корана, уважаеми мюфтия! Сподели
Автор: zzz65 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 802 Коментари: 0 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 16.01.2016 08:51; Валери Найденов 73612; 72; 

Доста съм развеселен от интервюто на главния мюфтия Мустафа Хаджи, озаглавено “В Корана няма насилие, трябва да се преведе на съвременен език.”

Добре известно е, че в Корана има 206 възхвали на войната и насилието, 25 абзаца, които заповядват да се убиват неверниците и 2 по-конкретни нареждания да се режат глави. Реки от кръв се леят в хадисите – хилядите кратки свидетелства за думите и делата на пророка, които са неделима част от ислямската догма.

Ислямът е именно религия на насилието - и като догма, и като практика. Да, християните също са проливали доста кръв и продължават да проливат, но не по вина на Христа.

Разгледайте оригиналната християнска догма, както е формулирана в Новия завет. В него няма

нито един израз, с който

Синът Божи да призовава

към насилие

спрямо когото и да било. Напротив, казано е да обичаш ближния и да обърнеш другата буза.

Ислямските пропагандисти обикновено се хващат за израза “Не мислете, че дойдох да донеса мир на земята; не мир дойдох да донеса, а меч” (Матей, 10/34). Ако обаче човек прочете за какво иде реч, става очевидно, че Христос не призовава своите апостоли да въртят меча, а тъкмо обратното – предупреждава ги, че ще има да патят, че ще бъдат жертви. Той казва: “Ето, аз ви пращам като овци посред вълци” и им препоръчва да бъдат “незлобливи като гълъби”. Мечът няма да е в ръцете на праведните християни, а в ръцете на техните гонители.

Тук говоря за самата догма на исляма, а не за милионите мирни и културни мюсюлмани. Догмата е това, което ражда джихадисти. Когато младият мюсюлманин от мирно семейство изпадне в житейска криза, гняв и отчаяние, той често се обръща именно към догмата. А тя мупрепоръчва да умре в бой за Аллах.

Време е мултикултуралистите да схванат, че догмите на исляма искат те да бъдат убити. Да, точно те първи. На усърдните евреи и християни може и да им се размине (а може и не), но не и на хората, които поставят наравно всички религии и нерелигии.

Мултикултито вече влиза в такова противоречие с реалността, че последиците ще са много по-тежки, отколкото ако хората са добре информирани за лошите страни на исляма. Хулиганите, които тормозят мюсюлмани по улиците и палят джамии, изобщо не се интересуват от богословските въпроси.

 Заблудени са по-скоро интелектуалците и политиците. Това прави разумнаполитика неадекватна на реалността и безпомощна пред интуитивната истина на хулиганските партии.

Може би най-яркият пример за тази неадекватност и безпомощност са

глупавите действия на

Меркел през лятото

Днес тя е в нелепо положение. Или да вземем нашата еврокомисарка, която твърдеше, че бежанците ще ни решат демографските проблеми. Видяхме как ги решават. Онзи ден тя смени тона, но както се казваше в един от вицовете на Бойко Борисов, “лошото чувство си остава...”

Стане ли някой джихадистки зулум, по сутрешните блокове веднага цъфват обичайните апологети и пеят псалми, че тези лоши хора нямали нищо общо с учението ислям. И никога не се допуска обратното мнение.

Това е информационен фашизъм! И което е по-лошо – това е информационна глупост. Какво печелите, като държите населението в заблуда и невежество?

Прочетете Корана и ще видите, че тъкмо думите на уважаемия главен мюфтия в “24 часа” нямат нищо общо с исляма. Заради тях

уахабитите в Саудитска

Арабия биха му

отрязали главата

Добре, че на правоверните им е позволено да лъжат неверниците в техните медии. Простено им е дори да се отрекат от исляма привидно. В Корана си го пише - Аллах вижда кога правоверният говори от сърце и кога заблуждава, принуден от обстоятелствата. Това е така нареченият принцип “такия”.иж, ако уважаемият главен мюфтия каже същите думи по телевизията в Рияд, не се знае дали ще си опази главата.

Какво означава “да се преведат на съвременен език изконните източници на исляма, т. е. да се върнат към добродетелите, заложени в исляма”? Повечето мюсюлмани по света не знаят арабски и четат Корана на модерен български, френски, английски, турски и така нататък. И добродетелите са си там.

Ако пък иска да промени арабския оригинал, това е тежък грях. За правоверните именно в този си вид Коранът е перфектен, цялостен и свят, защото така е даден на пророка.

Напоследък доста се говори за реформиране на исляма. Би било чудесно, но всеки разумен човек, който прочете Корана на български, е наясно, че на него не му трябва нов превод, а задраскване на гореспоменатите 206 призива към война и насилие, 25 указания да се убиват неверниците и 2 за рязане на глави. Както и още стотици други несъвместими с модерния свят абзаци. Обаче пак ще останат хадисите, а те са десетки хиляди и са доста по-свирепи.

Е, как да цензурираш словото на Аллах? И дори да го направиш, как да събереш и да изгориш стотиците милиони, а може би и милиарди нецензурирани издания? А файловете в сървърите? А фанатизма в главите? Абсурд.

Ислямът не подлежи нито на реформиране, нито на редактиране.

Ислямът подлежи само на логично обяснение.

Ако приемам, че Мохамед е получил Корана от Аллах чрез архангел Джибрил, значи сме мюсюлмани. Но повечето от нас не са, нали така? Значи, нека потърсим земното обяснение защо в Корана има толкова призиви за насилие.

Защото през 7-и век арабите точно с това са си изкарвали прехраната. Една изчерпателната и достоверна картина на епохата на Мохмед има в книгата на Том Холанд “Сянката на меча”, преведена е на български. Тя подробно обяснява как византийската държава се срива и остава без достатъчно бойци, които да опазват реда. В един момент единствените боеспособни и войнствени групи в периферията на империята са арабите - диви племена, свирепи номади, които се препитават ту с търговия, ту с разбойничество, а най-вече и с двете.

Ако един гяур се запознае с живота на пророка, така както е записан в ислямските текстове, не може да не си каже – ама този човек май е бил разбойник! И Коранът, и хадисите запечатватменно

идеологията и практиката

на разбойничеството

и завоеванието – да не се боиш от смъртта, защото на оня свят те чакат 72 девици награда, храбро да колиш неверниците, да се възползваш от техните жени и после да ги продаваш или разменяш я за камила, я за кон.

Да, има и много светли и добродушни раздели, но те уреждат вътрешния живот на племената. И на това отгоре май са заимствани от християнски апокрифи.

Уважаемият Мустафа Хаджи призовава политиците да не се бъркат във въпросите на религията. Но ислямът е именно политика! Той ишават всички юридически въпроси. Какво е шериатът, ако не устройството на теократичната държава?

Напротив, българският политик е длъжен да се намесва, ако иска да опази светския характер на днешната държава. Само преди 5-6 години това не ни се позволяваше от някои посолства. Днес обаче и на тях започна да им идва друг акъл.

Да опазим светската държава, е в интерес и на мюсюлманите у нас. Защото там, където управлява ислямът, и техният живот е ад. Бихте ли живели в Афганистан? А в Сирия, Ирак, Ливан, Пакистан, Йемен, Судан, Сомалия и така нататък, и така нататък? Защо самите мюсюлмани бягат от своите държави като от чума?

 




Гласувай:
5



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 534332
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17837
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930