Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.02.2016 18:34 - :умните"управници
Автор: zzz65 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 817 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 24.02.2016 19:53

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 v Борисов: Българинът се оплаква, че е беден, ама има жилище и кола

в Политика

 

image

„От една страна сме най-бедните, но ако дадем реалните данни – сигурно няма да е така. И това прави впечатление, между другото – тази спестовност на българите. Явно, че всичките тези пари от нашата работа се акумулират, влизат в населението“. Това заявява премиерът Бойко Борисов пред министрите на правителственото заседание в сряда, става ясно от публикувана днес стенограма.

Той подкрепя твърдението си с увеличението на спестяванията на българите. Министър-председателят обяснява, че са усвоени близо един милиард от земеделие и още един милиард от Програма „Транспорт“.

„Лесен начин за изкарване на пари. С Лили (б.р. – Лилияна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството) сме платили нивата по 700-800 лева квадратния метър, хайде парите в банката и всеки месец лихвичка – колкото, толкова. И като го питаш на улицата как се чувства, той вика – зле се чувствам, беден съм. А в същото време, ако видите средно статистически, ние сме сигурно на първите места в Европа по брой на собствени жилища, по брой на собствени вили, по брой на собствени моторни превозни средства или каквото и да било“, продължава Бойко Борисов пред министрите.Трябва да търсим нови модерни инструменти, с които да привличаме повече инвестиции и да разкриваме работни места. Затова инвестициите в реалната икономика са толкова важни“, казва премиерът.

„Да, данъците са ни добри, но за съжаление около нас, не искам да обидя съседите, но около нас в различни точки непрекъснато има проблеми, което прави инвеститорите в региона страхливи, внимателни и търсещи времето, в което ще се поуспокоят нещата“, обяснява Борисов.

Той е възложил на министрите да търсят начини постепенно да накарат хората да бъдат по-инициативни в бизнеса. Борисов се обръща към Лилияна Павлова и министрите, карайки ги да помислят как да убедят българите да се включат в програмата за енергийно ефективни жилища. И вместо да държат парите си в банки, да санират жилищата си и да удължат живота им с 30-40 години, защото след 5-10 вече няма да струват и „нула пари“ и ще са опасни.

Според мнението на премиера, това трябва да стигне до съзнанието на всяка една домакиня.

„Мъжете, надали ще се засилим да правим подобно нещо. Но ако до всяка домакиня достигне това, българските семейства така са структурирани, че тези неща се решават от жените, до тях трябва да достигнем с всякакви програми. Ако искате – през фризьорски салони, чрез брошури. Там отиват, там говорят, там най-много си приказват. И когато едната дойде и каже – аз вече плащам с 30% по-малко парно, у нас е топло, едвам работи радиаторът, понеже е добре импрегнирано, много съм доволна, другата отиде и каже – чакай сега, защо да не направя и аз така, само тя ли да е доволна – и аз да съм доволна“, обяснява премиерът и продължава: „Тогава ще видите, че ще стане и модерно и самите пък комплекси ще придобият друг вид, защото това автоматично означава отвън замазки, по-свеж, по-красив вид. Това трябва да стигне до населението“.

От стенограма от заседанието на Министерския съвет на 1 февруфари2012
Г -да десни къщи ядат ли се ?И какви са колите втора употреба ли са ?И кога са строени тези къщи??Или мечтаете и да окрадете къщите както окрадохте акциите на дребните вложители като разграбихте предприятията ?И кой са получили подкрепа в селското стопанство???Не са ли  подкрепяни само  хора който  лижат задниците на силните деня ??? Едва ли десницата БСП ГЕРБ РЕФОРМАТОРИТЕ И ДРУГИТЕ ДЕСНИ ЩЕ МЕ оповергаят че богатите не са политически назначени???




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 536159
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17904
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930