Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.02.2016 20:30 - Ужасяваща драма с кюрди в Турция
Автор: zzz65 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1357 Коментари: 1 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Десетки хора бавно умират в руините на сграда без медицинска помощ

Лидерът на парламентарната група на Народната демократична партия Идрис Балукен остро критикува действията на турските власти в населения предимно с кюрди град Джизре в югоизточна Турция.

Градът с население от над 120 хил. души е във военно положение. Подложен е на обстрел от турската армия, а полицията отказва достъп на хуманитарна или медицинска помощ.

Според Балукен под руините на една от сринатите сгради се намират 31 човека. Те са там повече от 10 дни.

Над 20 от тях са били ранени, шест от които вече са починали. От два дни няма връзка с останалите.

Балукен посочва, че турските власти са отказали достъп на спасителни и медицински екипи до мястото на трагедията 11 пъти.

Няколко членове на Народната демократична партия започнаха гладна стачка с искане да бъдат допуснати линейки до ранените и да бъде вдигната блокадата над града, който вече се намира на ръба на хуманитарна катастрофа.

Вчера върховният комисар на ООН за човешките права Зеид Раад ал Хюсеин призова турските власти да разследват друг инцидент със стрелбата срещу невъоръжени хора, при която в град Джизре бяха ранени 10 души.

Той определи кадрите от инцидента от 20 януари като „крайно шокиращи“. Тогава 10 души, сред които и двама опозиционни политици, бяха обстрелвани, докато се опитваха да помогнат на по-рано пострадали хора.

На видео запис се вижда как мъж и жена вървят по улицата и бутат количка, в която се предполага, че е имало тела на загинали, като държат бяло знаме.

„Когато достигат другата страна те са покосени, очевидно от стрелба“, заяви комисарят и изрази притеснение, че операторът, който също е бил ранен при стрелбата, може да бъде арестуван.

Реших да побликувам и  коментарите за да се види как са промити мозъците на някой срещу кюрдите

03.02.2016 15:14

lopesrr

Как интересно е написана историята.Хората,които не са запознати със ситуацията плюят ли плюят Турция без да ги интересува какво става.Твърдо съм против тоя маниак Ердоган,но да защитаваш терористи избили над 40 000 души,основно войници,полицаи,учители,лекари,деца ...В Турция няма хора с повече права от кюрдите.Не плащат ТОК,а сметките на нормалните граждани имат такса около 30 процента за несъбираемост на дълговете.Имат повече права от нашите роми и пъти по-голяма безнаказаност.Там не можеш да осъдиш кюрдин,нито можеш да му изпратиш съдия изпълнител,нито можеш да го осъдиш за отвличане,изнасилване,убийство,но той има всички права и получава всички помощи,които се дават от държавата.Има кюрди във всички сфери,а над 300 от 550 депутати са кюрди.Какво повече да им дадеш?Избитите са неблагодарни терористи.С тази логика хайде да хвалим някои маниаци дето ще избият стотици военни и ще искат да отделят Кърджали от България.Вие акъл имате ли?

03.02.2016 13:17

untitled

ЕР Доган ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА БЪДЕ СВЛАЛЕН ОТ ВЛАСТ ! ЕР Доган е един от хората ПОДКРЕПЯЩИ ИДИЛ ! Синовете на ЕР Доган ТЪРГУВАТ ПОСТОЯННО С ПЕТРОЛА НА ИД и са станали МИЛИАРДЕРИ ЗА 2 години НЕЗАКОННО ! ЦЯЛАТА ФАМИЛИЯ НА ЕР ДОГАН Е ЗА ЗАТВОРА !

03.02.2016 13:07

untitled

Турция е най-голямата ЗАПЛАХА за Европа и най0вече за Балканите ! ЕР Доган е КРАЕН ИСЛЯМИСТ И НЕООСМАНИСТ Съединените Фашистки Щати ВИНАГИ ПОДКРЕПЯТ ДИКТАТОРИ НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ! Кога ще спрят да подкрепят ТОЗИ ОПАСЕН ИСЛЯМИСТ и да го свалят от власт!

03.02.2016 11:08

Pomak

Та как може амболансът да премине през тези ровове за да достигне до тези прослувути ранени..... Има доста слу4аи на пткрит огън по амболанси..... Има определени то4ки с из4аквашти амбуланси, контролирани от полицията. Зашто тези протестирашти не пренесат ранените до тези то4ки!!!!!

http://www.vestnikataka.bg/wp-content/uploads/2014/11/176.jpg

Тука можете да видите как симпатизанти на ПКК хвърлят коктейли молотов по предварително повикан амбуланс! Служителите на амбуланса съшто са кйурди!!!!!

03.02.2016 10:21

Pomak

По улиците бяха изкопани рововове.... След като се сформира новото правителство на партията на Ердоган се взе решение тези ровове да бъдат затрупани. трористите убиха двама булдозеристи които съшто са кйурди. Държавата беше принудина да произведе десетки бронирани булдозери с които да затрупат изкопаните от терористите ровове. Но за производството на бронирани булдозери е необходимо време с което пък се възползваха терористите ни се укрепиха оште по-добре....

https://www.youtube.com/watch?v=x2BW6m_Z3Tk

Тука може да видите как булдозерите затрупват ров

03.02.2016 10:14

Pomak

Пишат статии без да са запознати с действителноста!

Правителството на Ердоган е едийнствното което се осмили да даде на кйурдите бправа на малцинство макар, 4е те нямат статут на такова.... Ердоган и неговото правителство прокараха закони с които дадоха права на кйурдите за което могат да им завидят много от малцинствата в Е.С.....

Но управляваштите на света решиха, 4е Ердоган трябва да бъде свален и се направиха няколко неуспешни опита за свалянето му в това 4исло и вкарването на генералите в затвора.... Накрая тези успяха да организират цялата турска опузиция срешту Ердоган и се съйузиха турските националисти с кйурдските комунисти!!!! Но след изборите те не направиха правителство и изоствиха държавата в полити4еска криза. След това е ясно....

03.02.2016 13:17

Untitled

ЕР Доган НАСРАН Е КРАЕН ИСЛЯМИСТ И НЕООСМАНИСТ И ТРЯБВА ЗАДЪЛБИТЕЛНО ДА БЪДЕ СВЛАЛЕН ОТ ВЛАСТ ! ЕР Доган е един от хората ПОДКРЕПЯЩИ ИДИЛ ! Синовете на ЕР Доган ТЪРГУВАТ ПОСТОЯННО С ПЕТРОЛА НА ИД и са станали МИЛИАРДЕРИ ЗА 2 години НЕЗАКОННО ! ЦЯЛАТА ФАМИЛИОЯ НА ЕР ДОГАН Е ЗА ЗАТВОРА И ЗА РАЗТРЕЛ а таки които го подкрепят да бъдат ХОСПИТАЛИЗИРАНИ в ПСИХОТО !

02.02.2016 22:12

trantua

Това го правят "нашите братски" турски войски! Братското НАТО, което ни пази и "защитава демократичните свободи и ценности". Ашколсун аскер, машалла! Да живей!

Аз турците мога да ги разбера, но нашите "демократи" не мога...И останалите европейски дупедавци от НАТО не мога. Нали уж бяхме радетели за човешки права и свободи?!

03.02.2016 01:41

Джероглъ

Кюрдите са лоши хора, също като украинците в източната част на страната си! Били по лоши и от терористите от ИД, всъщност тези от ИД са добри хора, поне според управляващите в Турция

03.02.2016 01:43

Джероглъ

Извода е, че щом сме гъсти с Турция, сме дружки и с ИД, демек няма за кво да се притесняваме, ще бъдем пощадени

03.02.2016 13:19

untitled

ХАХАХАА Верно понеже НАШИТЕ КУРВИ ОТ ПАРЛАМЕНТА СА ДРУЖКИ С Турция и с ИД , тук няма да се взривават и да ни стрелят с калашници по илиците и ресторантите !

02.02.2016 21:40

shedows

ПКК са терористична организация също като нашата компартия , и са под руско командване така че не ми дреме за русофили , да духат супата

02.02.2016 21:45

KojKojKoj

Говори се не за ПКК, а за кюрдите! Така че всеки народ има право да решава как ще живее! И става въпрос за Геноцид над мирно население както е в Кавказ(РФ) примерно!

03.02.2016 01:46

Джероглъ

Джерито (shedows) не му пука за какво се говори в статията, той е туркофил горкото  оноден и изоставен

03.02.2016 22:50

sweetboy

То хубаво да решат как да живеят но правилно ли е да го правят насилствено искайки да отцепят територия чрез залагане на бомби в големи градове по метростанции и т.н. Що за болни и безразсъдни мозъци могат да са тези, които по форуми се осмеляват да защитават такива терористи. Знаете ли, че една от основните начини за доходи на ПКК беше производство и търговия с наркотични вещества. А тези, за които са писали в статията не са изобщо мирни граждани, а това са кюрдски бойци и това мазе е техен бункер за военно време. Тези които са там са предпочели да се сражават срещу турската армия, ами тогава да го правят, а не когато бъдат притиснати да реват, че са мирни граждани случайно попаднали насред войната. А колко от Вас знаят, че на наистина мирното население в тези области населени основно от етнически кюрди им е писнало от ежедневния рекет, който се извършва от поддръжници на ПКК, защото в този район ако искаш бакалията ти да не стане жертва на "случаен пожар" следва да им плащаш рекет, с който пълнят касата на ПКК. А от друга страна след няколко години всички ще бъдем свидетели, как този регион след като бъде изчистен от тази паплач, ще бъде възстановена с нова инфраструктура, нови производствени мощности и нов по-свободен живот за наистина мирното кюрдско население. Това може да го проверите в плана на правителството, който беше обсъден и приет от турския парламент относно тези райони, в които в момента е обявено военно положение.

 




Гласувай:
6



1. zzz65 - къде е международния "съд...
15.02.2016 20:39
къде е международния "съд"ако има въобще съд който осъжда геноцида??
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 535509
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17888
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930