Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.01.2016 04:42 - религии
Автор: zzz65 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1133 Коментари: 0 Гласове:
10

Последна промяна: 28.01.2016 09:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Омар Хаям е възхаявал алкохола което противопечи на исляма и се борил срещу религиозния фанатизъм и то през средновековието .Неговите виждания за живота който противоречели на религията не пречело на живота му ..Трябвало да дава обяснения и толкова без никакви санкции ...
А сега за най малката критика на корана може да пострадаш ...
и все пак нека вярващите в исляма се замислят в Европа да не дойде нов водач като Хитлер ..Защото имено че голямото пренебрежение от еврейте (който се мислят за богоизбран народ )  към другите народи ..доведе до появата на националцоциализма .
Имено вчитайки че исляма е единствената права религия и може да убиваш неверниците и да умреш в битка за аалах може да доведе до нов фанатик който а тласне света към нова касапница   ....
В хриястияството също са умирали за своя бог ...Много от тях са били убити от римляните че не се отказват от християството ...Докато християнинът рискува своя живот защото забранил да убива ..то исляма и йодеизма приемат  убийството като нещо нормално .В източните религии будизъм и хиндуизъм никога не имало религиозна умраза помежду си ...Дори войната се вчита за зло каято наказание  божие и човек трябва да се стреми към съвършенството чрез медитация и почтен живот ...Дори Джайнизмът една религите на Индия  ходят голи да не наранят някоя бобулечка защото тя е божие създание ..
"ЕТО ЧАСТ ОТ ТЕХНИТЕ РЕЛИГИОЗНИ ВИЖДАНИЯ
Човек трябва да се отнася към всички живи същества, както иска да се отнасят към него.
~ Сутракританга
                                                    ♥♥♥

Тези, чиито умове са в мир и са свободни от страсти, не желаят да живеят за сметка на другите.
~ Ачаранга сутра
                                                    ♥♥♥

Човек не бива да наранява, покорява, поробва, измъчва или убива никое животно, живо същество, организъм, или чувстващо същество. Това учение на ненасилие е чисто, неизменно и вечно. Както страданието е болезнено за вас, по същия начин то е болезнено, тревожно и ужасно за всички животни, живи същества, организми и чувстващи същества.
~ Ачаранга сутра
                                                    ♥♥♥

БЪДЕТЕ ВЕЛИКОДУШНИ КЪМ ВСИЧКИ ЖИВИ СЪЩЕСТВА.
~ Татварта сутра
                                                    ♥♥♥

НЕНАРАНЯВАНЕТО НА ЖИВИТЕ СЪЩЕСТВА Е НАЙ-ВИСШАТА РЕЛИГИЯ.

~ „Ахимса Парамо Дхармах”
                                                    ♥♥♥

ТОВА Е СЪЩИНАТА НА МЪДРОСТТА; НЕ УБИВАЙ НИЩО. Всички дишащи,съществуващи живи чувстващи същества не трябва да бъдат убивани, нито третирани с насилие, нито малтретирани, нито измъчвани, нито изгонени. Това е чистият неизменен Закон. Затова, спрете да наранявате живи същества.
~ Сутракританга Убивайки (животни), той мисли, че това е добър спорт и си доставя радост: Освен глупавата компания, той увеличава собствената си недобродетелност.
~ Светата Ачаранга Сутра
Някои убиват животни с цел жертвоприношение, някои убиват животни заради кожата им, някои ги убиват заради плътта им, някои ги убиват заради кръвта им; или заради сърцата им, жлъчките им, перата на опашките им, опашките им, заради големите им или малки рога, зъбите им, ноктите им, мускулите им, костите им; със цел, или без цел. Някои убиват животни, защото са били ранявани от тях, или са ранени, или ще бъдат ранени. Този, който наранява (животни), не разбира и не отхвърля греховните действия; този, който не ги наранява, разбира и отхвърля греховните действия. Познавайки ги, мъдрият не трябва да действа греховно спрямо животните, нито да кара или позволява други да го правят. Този, който знае, че това е грях, свързан с животните, се нарича благословен-знаещ мъдрец.
~ Светата Ачаранга Сутра







Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 533375
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17815
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031