Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.12.2012 08:18 - бисерите в българската психиатрия до 90те год на миналия век
Автор: zzz65 Категория: Други   
Прочетен: 1467 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.01.2022 18:59


;Всяка мисъл която граници с налудността без да изразява ясни налудни идей;1Е признак на простата  шизофрения.Подобни хора попадат в психиатрийте защото мислят свободно.
;Ако въпросния човек се мисли за Наполеон той е луд,но ако просто се възхищава от епохата на  Напаолеон той е ексцентрик.Това мнение на професор Дейвид Уикс от Ню Джърси.;
2 Ексцентриците говорят каквото мислят и правят каквото и харесва  затова обществото не винаги ги разбира. чувствайки се неразбрани те се  изолират.
;Според а Жаблевски благоприятният изход от шизофрения е по голям в развиващите се страни отколкото в развитите3ащо?Не се ли дължи,че обществото не разбира сложността на психичното заболяване? В развиващите страни мислят , че само бог може да съди  и затова те не мешат в личният живот на хората.
В развитите страни попадайки случайно един човек в психиатрична клиника,трудно да не кажем невъзможно да се приспособи в обществото,защото обществото гледа на него с недоверие и той се изолира.

Спрямо доктор цуркова че няма лекарство което да подлуди човек,че България е малка и щяло да се разчуе.4Точно обратното .незаконно лекувания човек няма къде да се скрие. Кой ще повярва че лечението е незаконно?
Ненапразно Д Панталеев твърди ; че  Снежлевски и сътрудници създадоха системите и формите на лечение на шизофрения те създадоха и т н проста безсимтомна шизофрения.която като клиничен вариант се оспорва от много учени но тя стана удобна за  политически злоупотреби в психиатрията.5
Проблемите са част от човешкият живот ,тези проблеми понякога са заплаха за човешкото здраве. Всеки човек се сблъсква с проблеми и в търсенето на решение на проблема,понякога  се държи странно. Докато при нормалният то е рядкост при болният част от неговото поведение.от което следва ,че не винаги е луд човек който се държи странно.
А луд е този.
който се меси в живота на другите,с цел да спасява обществото от психично болният-който не спори по същество ,а твърди ,че някой си крие заболяването, или лекарите са сбъркали да го пенсионират
.Не е ли това мания ,че е велик лекар?
Вярно ,че подобно държане се среща и при нормални хора дължащо се неправилно образование или псевдонаучни трактати.
Маниите за преследване също имат  слабостти .Ако почнем да ограничаваме правата на човек,той ще се чувства преследван и се изолира от обществото .Ако се спре при нормалния изчезва ,ако продължава минава мания за величие.Професор Миленков е прав когато твърди че над 60:% от психично заболяване се дължат на несправедливостт.6
От което следва ,че психиатрите повече  трябва  да внимават ,че с дадените действия може нормален човек да го направят луд. Професори Иванови;при пълна ремисия когато е протекла само в един психопатичен пристъп действията на болния могат да бъдат пред цени като нормалнопсихологически но ,трябва обаче много да се внимава дали не са налице някакви остатъчни(постпроцесуални явление,включително и дискретна психопатологична продукция.7но също трябва до внимаваме дали не обяваме човека за луд,че мисли различно.
Спрямо М Блойлер сред децата на шизофренно болните родители има много повече психично здрави личностти и по малко абнорни личностти отколкото се смятало Често наследствеността се използваше за оправдаване на преследване ,че уж било наследствено.
Според мен наследствени заболявания няма.Ние  забравяме ,че за едно дете са нужни гените на двамата родители.Възможни са няколко варианта и затова чисто генните  заболявания са рядкост.За високия процент са причина  лекарските грешки.
Гените може да са причина за имунитет но не й причина за заболяването.Бъдещата генна карта на всеки индивид ще спомогне в бъдеще да се бие ваксина само на тези деца с дефектен ген.9
Психичните заболявания не са генни защото зависят от трудностите в живота.
самите генетици признават ,че се срещат хора с дефектен ген ,а са нормални. Сигурен съм че има голям процент нормални хора с дефектен ген който ще обори генната теория.
Много правописни грешки и изяждане на думи са били признак на психично заболяване. Ако ги разглеждаме като важно доказателство за психично заоляване може да се стигне до медицинска грешка където здрав човек да бъде изкаран луд.
Правописните грешки може да се дължат на сложността на въпроса по който пише.Колкото е по сложен един въпрос, толкова по трудно се пише просто без да се опростява.Търсейки точната дума защото не винаги може да се използва синоним. Неправилното използване на синоними довежда до опростяване .Страх от опростяване са причина за много правописни грешки.Ограничаване правата на гражданина е също причина за правописни грешки.
използвана литература
1Речник по психология превод  1990 от бившата ГДР термин Шизофрения стр 696
2списание Наука и техника брой 19 /20 статия Ексцентриците стр25
3Социална психология под ръководството на рофесор Иванов статия Шизофрения стр125
4Убиваха ли се здрави хора в лудница от професор Ф Цуркова в списание Общество и право брой 12 от 92 год
5Литературно творчество и шизофрения от академик Димитър Панталеев стр129
6Полюсите на настроението от професор Миленков стр 28
7Социиална психология под ръководството на професор Иванов статия Шизофрения стр126
8Речник по психология превод от бившата ГДР 1990 ггод термин Шизофрения стр 696
9Става дума за машина коята да  разчита Д.Н.К.на  детето която да упредели какви ваксини трябва да се бият. Всяко нещо дори и ваксините могат да навредят на някой деца.А ще спестят средства от излишна употреба на ваксини.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Следващ постинг

1. zzz65 - Неудобно да пиша първо аз коментар. ...
19.12.2012 05:18
Неудобно да пиша първо аз коментар.Но го използвам ,за да не редекгирам при условие че няма променям смисъла .Първото му заглавие беше Хипотезата за психофашизъм Започната 1990 .През 2010г промених заглавието на простата шизофрения един от бисерите на българската психиатрия Кръстих го на най големия бисер .С това име може да се намери в аканта ми във фейзбук във две частти. Името го смених тук.
Защото не говоря само за простата шизофрения.
Второ използвам литература от 90 те години и говоря за слабостите до този период.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 533538
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17815
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031